1

Izložba Zorana Milutinovića

Izložba Zorana Milutinovića
“Zima u Carskoj bari“ naziv je izložbe autora Zorana Milutinovića koja je otvorena u lazarevačkoj Modernoj galeriji.

Izložba Zorana Milutinovića
Zoran Milutinović

Zoran Milutinović je po profesiji doktor medicinskih nauka ali i  nosilac najviših zvanja fotografske umetnosti, njegova trenutna inspiracija je Carska bara, a svoje impresije u obliku fotografija predstavio je i ljubiteljima ove vrste umetnosti u Lazarevcu.

Izložba Zorana Milutinovića

Na izložbi su predstavljene fotografije u sfumato tehnici iz ciklusa  posvećenog  flori i fauni Carske bare. Autor je na ovim fotografijama zabeležio sve ono što ga inspiriše u ovom rezervatu prirode ali simbolično i borbu života i smrti.

Izložba Zorana Milutinovića

Zoran Milutinović je rođen 1951.godine u Beogradu. Po zanimanju je otorinolaringolog, doktor medicinskih nauka, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu. Član je Foto saveza Srbije, sa zvanjem kandidat-majstor fotografije i najuspešniji autor Saveza 2009-2012. godine.

Izložba Zorana Milutinovića

U Srbiji jedini nosilac zvanja Ekselencija – platina Internacionalne federacije fotografskih asocijacija i zlato Fotografskog društva Amerike. U njegovom životu večna je borba između medicine i fotografije, isto tako teško mu je da odluči koja su mu zvanja draža iz ovih oblasti.

Izložba Zorana Milutinovića

Zoran Milutinović je priredio  21 samostalnu izložbu i učesnik je preko 350 grupnih izložbi fotografija u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je preko 280 nagrada i pohvala. Koautor i urednik jedne fotomonografije. Izložba u lazarevačkoj Modernoj galeriji trajaće tokom prve nedelje marta.