1

Jedan nedosanjan san Vladimira Petrovića

Izložba crteža „Jedan nedosanjan san“, lazarevačkog umetnika Vladimira Petrovića otvorena je u Modernoj Galeriji Centra za kulturu Lazarevac.  Na izložbi su prezentovani crteži novijeg opusa umetnika, vizuelnih istraživanja dualiteta dobra i zla. Izložba će moći da se pogleda uz poštovanje epidemioloških mera zaštita,  do 10. novembra. Realizaciju izložbe podržalo je Ministarstvo za kuluturu i informisanje.

Vladimir Petrović 1

“Jedan nedosanjan san“ je deseta samostalna izložba našeg sugrađanina Vladimira Petrovića, treća u Modernoj Galeriji Lazarevac. Izložba je nastajala pune tri godine, a slike nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Borba svetlosti i tame, dosta opomena i stradanja ali i  težnja da se vrlinom stigne do božanskih visina. Slike nas prosto vraćaju ka  iskonskoj potrebi čoveka da istraživanjem istorije, vere ali i najskrivenijih dubina svoje duše razotkrije grehove i posrnuća, preispita svoje biće i identitet  i zatim stigne do istine, a vrlo često do nebeskih visina.

Vladimir Petrović 2

Slike novijeg opusa Vladimira Petrovića kao da su ogledalo našeg lica, sadašnjeg vremena, dobrog i lošeg u ljudima, posrnuću čovečanstva ali i njegovoj lepšoj strani. Simbolima i kompozicijom autor jasnim porukama opominje, i tera da sagledamo padove i greške.

Vladimir Petrović 3

Vladimir Petrović rođen je 1985. godine u Lazarevcu. Član je ULUS-a od 2012. godine. Učestvovao je  i na preko pedeset kolektivnih izložbi, brojnim likovnim kolonijama. U njegovom pedagoškom radu treba izdvojiti osnovne škole “Rudovci“ i “Vojislav Voka Savić“ kao i slikarski atelje „Sezan“, za decu i odrasle.