1

Još jedna uspešna akcija „Čep za hendikep“ udruženja „Ujedinjeni za Lazarevac“

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizovali su deseti put isporuku plastičnih čepova osnivaču udruženja „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina Zoranu Martinovu. Akcija se sprovodi u cilju pomoći osobama sa invaliditetom, kako bi se nabavila neophodna ortopedska pomagala. Do sada je na nivou Srbije prikupljeno 110 ortopedskih pomagala, izjavio je Zoran Martinov i dodao da Lazarevac spada među humanije sredine u zemlji.

Čep za hendikep

Saradnja udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ i „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina nastavljena je i tokom ovog proleća. Lazarevčani su još jednom iskazali svoju humanost prikupivši značajne količine čepova, u cilju skupljanja novca za nabavku ortopedskih pomagala. Brojni Lazarevčani učestvovali su u prikupljanju čepova, a akciji su se pridružili Osnovna škola „Vojislav Voka Savić“ i Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju. Njima su ovom prilikom uručene zahvalnice.

Akcija Čep za hendikep

Osnivač udruženja „Čep za hendikep“ Zoran Martinov već duže vreme uspešno sarađuje sa udruženjem „Ujedinjeni za Lazarevac. Od početka prikupljanja čepova, nabavljeno je 110 ortopedskih pomagala, u brojnim akcijama široim zemlje.

Akcija „Čep za hendikep“ traje od septembra 2012.godine, funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša, koje se zatim prodaju kompanijama koje se bave reciklažom tvrde plastike.