1

Crvenih 500 ruža za lepši Lajkovac

Crvenih 500 ruža za lepši Lajkovac
Lajkovačko komunalno preduzeće nabavilo je 500 najkvalitetnijih sadnica crvenih kalemljenih ruža, koje će ovog proleća oplemeniti i ukrasiti centar Lajkovca.

Radnici JP “Gradska čistoća”, angažovani su maksimalno danas i sutra na realizaciji tradicionalne prolećne akcije sadnje cveća u centru Lajkovca.

Ruže će biti zasađene u žardinjerama duž glavne ulice, na potezu od Autobuske stanice prema “Bajića kafani”, što će upotpuniti sliku uređene glavne ulice. Ruže će brzo procvetati i Lajkovac će zablistati punim sjajem.

Dvodnevnu akciju sadnje cveća radnici komunalnog obavljaju, konačno, po pravom prolećnom vremenu, što je pružilo izuzetno lepu sliku dana u Lajkovcu. Crvene ruže će svakako osvežiti i ukrasiti Lajkovac, i pružiti pravo zadovoljstvo i meštanima i posetiocima, kao i svima koji kroz Lajkovac u tranzitu prolaze.

Do sada je praksa bila, da žardinjere budu zasađene sitnim raznobojnim cvećem, a ideja sa ružama je svakako efektna promena.
Jedna lepa praksa je prešla u tradiciju prolećne sadnje cveća, a saznajemo da je u pripremi i uređenje i novih zelenih površina u Lajkovcu.

Komunalno preduzeće je nastavilo tradiciju prolećne sadnje cveća, a ostaje nada da neće biti nastavljena i loša dosadašnja praksa da cveće iz žardinjera bude počupano i pokradeno i da na taj način ova lepa akcija bude osujećena.

Iz JP “Gradska čistoća” apeluju na građane da ne uništavaju i ne čupaju sadnice ruža i mole građane da takve slučajeve prijave komunalnom preduzeću, koje će preduzeti adekvatne mere.


Izvor: www.lajkovacnadlanu.rs