1

Kada će biti topli radijatori u Lazarevcu?

Grejanje
Direktor JP Toplifikacija Lazarevac Vukašin Janjević izjavio je za RTV GEM da je sve spremno za početak grejne sezone i da će radijatori u Lazarevcu biti topli za sedam do deset dana. Punjenje sistema počelo je polovinom septembra a narednih dana građani mogu očekivati tople radijatore, iako zvanična grejna sezona počinje 15. oktobra. Po Janjevićevim rečima cena grejanja će se menjati, ali u manjem procentu i to najverovatnije krajem ove ili početkom sledeće godine.

U JP “Toplifikacija“ sve je spremno za početak nove grejne sezone. Ove godine radijatori će umesto 15. oktobra, kada je zvanični početak sezone, biti topli već za sedam do deset dana. Metereolozi najavljuju do polovine oktobra tkzv. “miholjsko leto”, ali ukoliko temperature budu ispod proseka, moguće je da radijatori u lazarevačkim domovima budu topliji i pre početka zvanične sezone, kaže direktor Toplifikacije.

Bez promene cena grejanja u Lazarevcu

Zbog ušteda u ovom javnom preduzeću, tokom proteklih pet godina nije menjana cena grejanja. Krajem ove godine ili početkom sledeće, Lazarevačni će dobijati račune sa novom tarifom, ali će procenat uvećanja cene grejanja biti minimalan, kaže Janjević.

Direktor Toplifikacije istakao je i da je na snazi zabarana za nova priključenja. Trenutni kapaciteti su popunjeni pa će za ovu grejnu sezonu, ali i buduće teško biti novih priključenja na mrežu.

Toplifikacija će u narednim danima dobiti i novu mašinu za što efikasnije izvođenje radova. U pitanju je zamena stare mašine za novu, kaže Janjević.

U toku priprema za grejnu sezonu, mole se građani da provere svoje instalacije i da eventualne kvarove prijave službi u JP „Toplifikacija“ kako bi na vreme sanirali i otklonili kvarove, kaže Janjević.