1

„Knezova“ škola dočekala 131 prvaka

U OŠ „Knez Lazar“ u prvi razred  upisan je 131 prvak u pet odeljenja. Za mališane i njihove roditelje organizovan je svečani prijem u prostorijama škole a učiteljica Jelena Šaljić pozdravila ih je ispred škole i poželela dobrodošlicu. Dodala je da je prvi septembar svečani dan u Srbiji i to sa razlogom, jer mališani kreću u novu životnu etapu koja će narednih osam godina biti ispunjenja učenjem, druženjem i sticanjem novih saznanja.

Knez Lazar skola

Osmeh, poneki zbunjeni pogled, uzbuđeni roditelji suznih očiju, slike su današnjeg prvog septembra. Ovaj važan dan u OŠ „Knez Lazar“ počeo je intoniranjem himne „Bože pravde“ i prozivkom prvaka. Srećni, jer će po prvi put sesti u školske klupe, željni znanja i novih poznanstava, nesvesni šta ih čeka… Ove godine u „Knez Lazar“ školu pošao je 131 prvak.

Prvaci u Knezovoj

Iz godine u godinu sve ih je više a ova obrazovna ustanova raširenih ruku dočekala ih je, spremna da im u male pametne glavice usadi nova znanja. Učiteljica Jelena Šaljić pozdravila ih je i dodala da se prosvetni radnici i svi zaposleni u ovoj školi raduju svakoj novoj generaciji.

Učiteljice Knezova škola

Svi prvaci i ove godine na poklon od Grada Beograda dobili su osnovni paket udžbenika. Škola, pored osnovne uloge obrazovanja, ponudiće im i razne druge sadržaje, kao što su odlazak u pozorište, bioskop i druge sportske aktivnosti, izlete, šetnje i posete manifestacijama.

Grb OŠ Knez Lazar

Obučeni u najlepša odela, sređenih frizura i sa osmehom, prvaci „Knezove“ škole umarširali su u svoje učionice. Prvi dan proveli su upoznavajući nove drugare i učitelje, koji su za njih pripremili diplome i poklone. Dečice, danas pravite važan korak ka vašoj budućnosti! Neka bude sigiran i hrabar! Srećno!