1

Ko su autori uvredljivih grafita na lokalu „Kristal“?

Za sada nepoznati počinioci ispisali su uvredljive i preteće grafite na fasadu noćnog kluba „Kristal“ koji je u vlasništvu Miloša Petkovića, člana Gradskog odbora Stranke slobode i pravde. Petković je tim povodom održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da će svoju političku borbu nastaviti, te da ga ovakvi događaju neće pokolebati u daljem radu. Petković je podsetio da su slične uvrede na njegov račun upućivane i tokom prošle godine, u vreme predizborne kampanje. Kaže da ne želi nikoga da optuži za pisanje uvredljivih grafita, da na njegovom lokalu nema kamera, a da će pronalaženje odgovornih lica prepustiti nadležnim organima.

Miloš Petković, člana Gradskog odbora Stranke slobode i pravde
Miloš Petković, člana Gradskog odbora Stranke slobode i pravde

Na fasadi noćnog kluba „Kristal“ u Lazarevcu, čiji je vlasnik Miloš Petković, član Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, nedavno su osvanuli preteći i uvredljivi grafiti „Šiptar govno“ i „Marš na Kosovo“. Petković je na konferenciji za novinare rekao da je ponosan na svoje poreklo i da ga ovi grafiti neće pokolebati u daljem političkom angažmanu.

Ceo svoj život živim u Lazarevcu, gde sam rođen i radim privatno i nikada nisam koristio nikakve privilegije ove države. Ponosan sam na svoje poreklo sa svete srpske zemlje i nikada ga nisam krio. Smatram da ove pretnje i uvrede ne vređaju samo mene nego i sve ljude poreklom sa Kosova. To što su uradili ti ljudi, samo je dokaz kakva je demokratija u našem društvu- dodao je Petković.

Petković kaže da su uvrede na njegov račun bile upućivane i tokom prošle godine, u jeku predizborne kampanje.

Nakon objave na društvenim mrežama, koja se tiče bivšeg direktora za investicije u RB Kolubara, Petković je naišao na kritike u javnosti.

Kada su u pitanju uvredljivi grafiti, Miloš Petković nije izneo tvrdnje ko bi mogao da bude počinilac tog dela, već kaže da će ovaj slučaj prepustiti nadležnim organima.

Član Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Miloš Petković izrazio je nadu da se ovakvi incidenti, poput grafita na klubu „Kristal“ više neće ponavljati, bez obzira na političku pripadnost bilo kog građanina ili građanke naše zemlje.