1

Kolubara izborila opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije

Košarkaški klub Kolubara ostvario je zacrtani cilj za ovu godinu i izborio opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije. Lazarevčani su sezonu završili na devetom mestu sa 13 pobeda i 17 poraza. Sezona za Kolubaru bila je izuzetno turbulentna, bili su u vrhu tabele, da bi se kasnije borili se za opstanak u ligi. Utakmice su kao domaćini igrali u Mionici, a upravu i igrače je posebno poremetila smrt Bobana Sinđelića. Pored svega ovoga igrači su smogli snage i izborili opstanak u ovom rangu takmičenja, rekao je za Gem sportski direktor Košarkaškog kluba Kolubara Đorđe Petrović.

Košarkaši Kolubare

Nedavno završena sezona za upravu i igrače Kolubare bila je puna izazova. Na samom startu tim se suočio sa velikim brojem igrača koji su bili pozitivni na koronavirus, što je rezultiralo lošijim partijama. Sportsku javnost pogodila je smrt tadašnjeg sportskog direktora Bobana Sinđelića, i to se odrazilo na sve u klubu.

Košarkaši Kolubare. arhiva

Pored svih nedaća, zeleno – crni su bili prinuđeni da kao domaćini igraju u Mionici, zbog epidemije koronavirusa. Uprkos ovim problemima, igrači su smogli snage da opstanu u Košarkaškoj ligi Srbije, što se u pomenutim okolnostima, može smatrati uspehom, rekao je za Gem sportski direktor Košarkaškog kluba Kolubara Đorđe Petrović.

Đorđe Petrović
Đorđe Petrović

Opšte je poznato da košarkaši Kolubare imaju veliku podršku sa tribina. Ipak, koronavirus je to promenio, pa je tokom sezone izostala značajna podrška od strane navijača.

Vuletić i Simić

U planu je da se zadrži kostur ekipe tokom naredne sezone, ali očekuje se da će biti i novih igrača, što će zavisiti i od finansija, rekao je Petrović i dodao da će u velikoj meri ekipi nedostajati Aleksandar Vuletić koji je završio profesionalnu karijeru. Petrović se Vuletiću zahvalio na svemu što je uradio za Kolubaru.

Kolubara je sezonu završila na devetom mestu, a nakon odmora i perioda priprema, naredna će početi u oktobru mesecu.