1

Koncert Konstantina Kostjukova, Dejana Cukića i drugi sadržaji tokom septembra u Centru za kulturu

Zaposleni u Centru za kulturu u ovom mesecu spremili su bogat kulturni sadržaj obećavajući raznovrsne umetničke doživljaje za sve posetioce. Direktor Aleksandar Arsenović najavio je nekoliko događaja koji će obeležiti  ovaj mesec a već 12. septembra pored prоmоciјe knјige “ Treba vremena da pоstaneš mlad“ Velјe Pavlоvića, koja će biti održana u Modernoj galeriji, od 20 časova u velikoj sali Centra za kulturu nastupiće zvezde baleta Konstantina Kostjukova. Dejan Cukić i Spori ritam imaju zakazan nastup pred lazarevačkom publikom 21. septembra a karte su već u prodaji. Pored redovnog repertoara Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra, ljubitelji pozorišne umetnosti uživaće petog oktobra u gostujućoj predstavi „Sin“ Ateljea 212.

Svečana sala Centra za kulturu

Redovna publika Centra za kulturu Lazarevac navikla je da uživa u sadržajnom i raznolikom programu ove ustanove kulture a kako je manifestacija „Kulturno leto“ uspešno realizovana i beleži veliku posećenost, zaposleni očekuju da će i tokom septembra meseca „ugoditi“ i zadovoljiti sve ukuse publike.

Publika će 12. septembra moći da uživa u dva događaja. Od 18 časova u Modernoj galeriji na programu je promocija knjige „Treba vremena da pоstaneš mlad“, zbirka kоlumni Velјe Pavlоvića koju je pisaо pretežnо tоkоm 2017. gоdine. Od 20 časova na sceni Centra biće održan baletski gala koncert zvezda Konstantina Kostjukova a u prоgramu su delоvi iz predstava: Labudоvо јezerо, Dоn Kihоt, Krckо Оraščić, Baјadera, Žizela, Uspavana lepоtica i druge. Prоgram оtvaraјu pоlaznice Baletskоg studiјa „Srna“.

Dugogodišnji izvođač hitova, muzičar Dejan Cukić, 21. septembra donosi svoj autentičan zvuk u Lazarevac. Očekujemo nezaboravne pesme i trenutke na bini koje će publika sigurno pamtiti, kaže Aleksanadr Arsenović, direktor Centra za kulturu i poziva publiku da ne propusti ovaj muzički ugođaj.

Aleksandar Arsenović, direktor Centra za kulturu
Aleksandar Arsenović, direktor Centra za kulturu

Aresenović je pohvalio i repertoar Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra i napomenuo da pored predstava, koje će oni igrati na matičnoj sceni, petog oktobra gostuje Atelje 212 sa predstavom „Sin“.

Centar za Kulturu Lazarevac takođe je pripremio bogat i raznolik filmski program za sve ljubitelje sedme umetnosti. Sadržajan izbor filmova će biti prikazan tokom cele nedelje, obećavajući filmske trenutke za sve ukuse a u oktobru nas očekuju i dva domaća filmska ostvarenja.

Direktor Centra za kulturu Lazarevac pozvao je sve ljubitelje kulture da ne propuste ove događaje u septembru i  uživaju u muzici, pozorištu i filmu u ovoj ustanovi kulture.