1

Kreativna radionica u vreme pandemije – Esma i Dule Rajšić

Tragovi u vremenu, naziv je kreativne radionice Dušana Rajšića. Umetnik od edukacije najmlađih i kreativnog druženja sa njima ne odustaje ni tokom epidemije. Uprkos tome što su radionice u Modernoj galeriji otkazane, Rajšić koristi savremene tehnologije kako bi zadao nove zadatke deci i upoznao ih sa zanimljivim temama. Ovoga puta reč je o glini kao materijalu koji se koristio i u starom Egiptu. Zadatak  da ostave trag o svom odrastanju u ovom teškom vremenu imale su sestre Esma i Nađa Drašković.

Esma i Nađa
Esma i Nađa

Vesela družina avanturista, kreativaca i umetnika u povoju do nedavno je osvajala prostore Moderne galerije u Lazarevcu. Opaki virus ih je onemogućio da nastave svoja istraživanja i druženja.  Akademski vajar Dušan Rajšić ipak nije odustao od rada sa decom i kreativnog angažovanja na njihovoj edukaciji. Njegova video poruka mališanima stigla je putem vibera.

trag

Čast da trag o svom odrastanju u vremenu pandemije ostave u glini imale su najpre sestre Esma i Nađa Drašković. Dušana Rajšića je o izvršenom zadatku i naučenom o ovoj temi, ponovo putem video poruke obavestila Esma.

Zadatak nije završen, Esma planira i posetu Aranđelovcu, gde će upoznati svet keramike i jedan stari zanat. Dušan Rajšić takođe nije ostao dužan odgovore svojim mališanima koji uživaju u kreativnim radionicama.

tragRad sa decom na ovaj način biće nastavljen. U okviru naredne teme  deca će istražiti novi materijal za modelovanje, pčelinji vosak. Ni ova radionica neće proteći bez dodatnog znanja o životu pčelinje zajednice uopšte.