1

Lazarevačke škole spremno dočekale drugo polugodište

Nakon jednomesečnog raspusta, za osnovce i srednjoškolce počelo je drugo polugodište, a časovi traju 30 minuta. Danas su na teritoriji opštine Lazarevac u školu krenuli učenici svih deset osnovnih i tri srednje škole. Tokom prošle nedelje održan je niz sastanaka na kojem je akcenat stavljen na pripremu početka polugodišta i primenu svih epidemiološpkih mera koje je preporučio Krizni štab, rekla je predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić. Ona je istakla da su trokom prošle nedelje četiri nastavnika i šest učenika bili pozitivni na koronavirus.

Učenici OŠ "Vojislav Voka Savić"

Pre početka drugog polugodišta, Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Lazarevac je održao niz sastanaka kako bi se što adekvatnije pripremio početak nastave ali i obezbedile sve epidemijske mere propisane od strane Kriznog štaba. Tokom prethodnih sedam dana na koronavirus je pozitivno šest učenika kao i četiri nastavnika.

Počelo drugo polugodište

Škole su u obavezi da na dnevnom nivou obaveštavaju  Školsku upravu Ministarstva prosvete o broju pozitivnih učenika, rekla je za Gem predsednica Aktiva direktora Verica Anđelić i naglasila da su prvog dana drugog polugodišta dva učenika pozitivna na koronavirus.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Učenici prva četiri razreda osnovne škole nastavu će svakodnevno pohađati u školi, a stariji osnovci i srednjoškolci kombinovano, u školi i onlajn. Tamo gde ima mogućnosti i interesovanja, radiće i boravak. Prvog dana nastave učenike su dočekale tople i dezinfikovane prostorije u školama, naglasila je Verica Anđelić.

Nastava tokom epidemije koronavirusa

Zbog epidemije, školska godina trajaće pet dana duže. Osmaci će polagati malu maturu u junu, dok se druga proba državne mature pomera za jesen.