Lazarevački mališani za Janu i Andriju u Gradskom parku

Grupa humanih Lazarevčanki organizovala je u Gradskom parku humanitarni bazar u cilju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje sugrađanke Jane Simić i Andrije Dragutinovića iz Surčina. Ovom prilikom pripremljen je bogat program za decu, pa su mališani mogli da jašu konje, oprobaju se u borilačkim veštinama, da se zabave uz mađioničara i glumca Peđolina i učestvuju u crtanju po licu i drugim kreativnim radionicama. Ukoliko to epidemijska situacija dozvoli, organizatori planiraju slične akcije i u narednom periodu.

Gradski park u Lazarevcu

Kako bi se prikupilo što više novca za lečenje naše sugrađanke Jane Simić, ali i malog Andrije Dragutinovića iz Surčina, grupa humanih Lazarevčanki sprovela je još jednu u nizu akcija. Ovaj put na Gradskom trgu upriličen je bogat program za najmlađe uz prodajni bazar domaće hrane i brojnih ručnih radova.

Gradski park Lazarevac

Najmlađi su imali priliku da nauče da jašu konje, oprobaju se u borilačkim veštinama, uživaju u dvorcu na naduvavanje i učestvuju u brojnim kreativnim radionicama.

Pozivu da budu deo humanitarne manifestacije rado su se odazvali i članovi Udruženja za očuvanje starih zanata i veština Beli orlovi iz Beograda. Ovom prilikom deca su mogla da nauče ponešto o srednjem veku i oprobaju se u borilačkim veštinama.

Gradski park Lazarevac

Miljenik mališana, popularni Peđolino čest je gost humanitarnih događaja. On se ovom prilikom najmlađima predstavio svojim šou programom koji, pored zabave, ima i edukativni karakter.

Predstava za decu u Gradskom parku

Pažnju dece privukli su i prelepi konji koji su u vlasništvu Marka Jakovljevića iz Petke. Rekao nam je da je za jahanje vladala velika zainteresovanost i da mu je jedini predah bio upravo razgovor za našu televiziju.

Gradski parku u Lazarevcu

Organizatori ističu da su zadovoljni brojem roditelja i njihove dece koji su svojim dolaskom podržali ovu humanu ideju. Najavljuju da će, ukoliko to epidemijska situacija bude dozvoljavala, slične akcije sprovoditi i u vremenu pred nama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA