LazarevacVesti

Lazarevačko komunalno počelo dezinfekciju ulica i ulaza u stambene objekte

U cilju prevencije širenja zaraze virusom COVID-19, a u skladu sa Odlukom o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, JPKP „Lazarevac“ započelo je primenu preventivnih i opštih mera. Po nalogu Štab za vanredne situacije GO Lazarevac, komunalno je juče od 15 časova počelo sa dezinfekcijom ulica i trotoara. Takozvano polivanje radi se sa pojačanom hiperhlorisanom vodom kako bi se ubile sve bakterije i sprečilo eventualno širenje virusa a mobilne ekipe sa prskalicama vršiće dezinfekciju ulaza u stambene objekte, rekao je za RTV GEM Aleksandar Arsenović, direktor lazarevačkog komunalnog.

Dezinfekcija ulica JPKP Lazarevac

U cilju sprečavanja širenja zaraze a po preporuci Vlade Republike Srbije, lazarevačko komunalno počelo je sa dezinfekcijom ulica i trotoara u užem gradskom jezgru. Dezinfekcija, odnosno polivanje ulica, vrši se pojačanom hiperhlorisanom vodom koja ubija bakterije i viruse. Po rečima direktora komunlanog, sredstvo kojim se vrši dezinfekcija nije opasno po ljude i nema potrebe da se sklanjaju prilikom vršenje dezinfekcije. Tokom noći, ekipe komunalnog dodatno će čistiti i prati sve ulice, kako bi se sprečilo eventualno širenje zaraze.

Aleksandar Arsenović
Aleksandar Arsenović

Tokom vanredne situacije JPKP „Lazarevac“  radiće tokom 24 časa sve dane u nedelji a biće pojačano i čišćenje ulica u toku noćne smene kao i odnošenje smeća. Osim pranja i dezinfekcije ulica, komunalno je formiralo nekoliko mobilnih ekipa koje će sa prskalicama vršiti dezinfekciju ulaza u stambene objkete.

Za sve informacije pozvati broj komunalnog koji se nalazi na sajtu preduzeća, rekao je za RTV GEM Aleksandar Arsenović direktor JPKP „Lazarevac“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA