1

Lazarevčani pozdravljaju oštrije mere Vlade, u Family marketu kažu da ima svih namirnica

Epidemija koronavirusa promenila je radne navike svih građana, a u međuvremenu su i pojačane mere koje je Vlada propisala u cilju suzbijanja virusa.

Glavna ulica u Lazarevcu

Uvedena je mera zabrane kretanja od 20 časova do 5 ujutru, bilo kojeg starosnog doba. Korona je proredila i promet u prodavnicama u kojima nedostaje osnovnih životnih namirnica, brašna, šećera, ulja, kvasca. U Family marketu u Lazarevcu kažu da osnovnih životnih namirnica ima u dovoljnim količinama, te da nije potrebno gomilati zalihe hrane i kućne hemije. Građani sa kojima smo pričali, kažu da pozdravljaju nove mere Vlade Srbije u cilju suzbijanja koronavirusa.

Kasa u Family marketu

Obilazeći prodavnice, ekipa televizije Gem je posetila Family market u kojem zaposleni slede instrukcije Vlade Srbije i nose zaštitne maske i rukavice. U ovom marketu kažu da se osim zaposlenih, u objektu može naći od pet do šest kupaca kako bi bezbednost svih bila na višem nivou. Apeluju na potrošače da nema potrebe kupovati velike količine namirnica, jer ih ima u dovoljnim količinama.

Ulje u rafovima

Lazarevčani kažu da pozdravljaju nove, pooštrene mere Vlade Republike Srbije, u cilju sprečavanja širenja virusa covid 19. Oni koje smo anketirali tvrde da ne kupuju velike količine hrane, već onoliko koliko im je dovoljno za nekoliko dana.

Osnovne namirnice

Family market je promenio radno vreme pa je za potrošače sada otvoren od 06 do 20 časova. Ova mera je doneta u skladu sa preporukama državnog vrha, i poštovaće se dok je na snazi vanredno stanje i ograničeno kretanje građana.