1

Lazarevčanka Kristina Dimitrijević na vrhu sveta

Kategorisani sportista Srbije Nacionalnog ranga, mlađi pripravnik alpinista, visokogorac i dobitnica plakete za poseban sportski rezultat u 2019. godini grada Lazarevca je naša sugrađanka Kristina Dimitrijević. Dostigla je mnogobrojne rezultate. Najveća želja joj je da osvoji vrh Himalaja Mont Everest.

Kristina Dimitrijević jedna je od uspešnijih sportiskinja u oblasti planinarstva u Srbiji, svojim podvizima prednjači u zadnjih nekoliko godina. Pored planinarstva, ona je kategorisani sportista Srbije Nacionalnog ranga, mlađi pripravnik alpinista i dobitnica plakete za poseban sportski rezultat u 2019. godini grada Lazarevca. Za našu televiziju govorila je o njenim uspesima, o projektu Higlander Serbia gde je ona ambasador kao i o prirodi koja skriva svoje tajne jer je veličanstvena.

Više od pet godina Kristina Dimitrijević se bavi profesionalnim visokogorstvom. Njeni najznačajniji rezultati su najviši vrh Južne Amerike, Evrope, Alpa, Mon Blan, najviši vrh Irana, Damavand i  mnogi drugi. Visokogorstvo je stil života, ili volite ili ne, rekla nam je Kristina.

Pre tačno godinu dana 15. februara ostvarila je svoj san i popela se na vrh Akongakve 7000 mnv. San je postao java, uz veliko odricanje, trud i napor. Prema njenim rečima sledeći cilj su joj Himalaji, krov sveta Mont Everest.

Govorila nam je koliko joj je bilo teško za vreme karantina jer je ona osoba koja je stalno u pokretu i željna novih ciljeva i novih izazova. Kristina Dimitrijević je ambasador projekta Higlander Serbia. To je popularan evropski događaj a Kristina kaže da su svi dobrodošli i da je to prava avantura života.

Priključite se ovoj avanturi, zaboravite na telefone, računare, internet i uživajte u čarima prirode.