1

Lovačke priče i druženje u restoranu „Prestiž“

Lovačko udruženje „Kolubara“ iz Lazarevca okupilo je oko 400 gostiju na lovačkoj zabavi koja je održana tokom vikenda u restoranu „Prestiž“. Pored lazarevačkih lovaca, druženju su prisustvovali i ljubitelji lova iz Višegrada, Subotice i ostalih gradova Srbije, kao i  predsednik Lovačkog Saveza Srbije, Bratislav Ćirković i zamenik predsednika GO Lazarevac Tomislav Rikanović. Lov na teritoriji opštine Lazarevac datira još od danivna a prvo Lovačko udruženje osnovano je pre 120 godina. Sezona lova počela je 15. oktobra i traje do 15. januara.

Lovačko druženje

Uz lovačke priče, muziku i dobru hranu družili su se lovci iz Lazarevca i bratskih udruženja, koji su se u restoranu „Prestiž“ okupili povodom početka nove lovne sezone. Tradicija lova u našoj opštini duga je više od 120 godina a misija ovog udruženja je očuvanje prirode, zaštita životne sredine i divljači ali i bogatsvo lovišta i očuvanje prirodnih resursa.

Lovci na zabavi

Uz pozdrav „dobar pogled“ lovce na zabavi je pozdravio predsednik Lovačkog udruženja „Kolubara“ Predrag Radosavljević koji im je poželeo uspešnu sezonu i češća druženja.

Predrag Radosavljevic
Predrag Radosavljevic

Lazarevačko udruženje „Kolubara“ broji pet sekcija, a lovci iz Junkovca, Stepojevca, Rudovaca, Dudovice i Lazarevca vode posebnu brigu o zaštiti divljači i lovištima.

Lovci

Svaka sekcija ima prihvatilište i hranilište za fazane a trenutno se love upravo fazani i zečevi. Lovci iz Lazarevca neguju i dobru saradnju sa bratskim udruženjima iz Višegrada, Ugljevika, Subotice, Tutina, Bara, Tivta i Trbovlja.