1

Mališani u centru Lazarevca dobili multifunkcionalno igralište

Igralište “Mlečni put“ dobili su najmlađu u MZ “Dule Karaklajić“ u centru Lazarevca. Igralište koje zadovoljava sve savremene standarde sa aspekta bezbednosti opreme za ovakve multifunkcionalne komplekse otvorila su deca iz kraja. Ovaj objekat je obišao predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima. Sinđelić je najavio da će svaka mesna zajednica u našoj opštini imati ovakvo igralište.

igralište 1Na zahtev najmlađih stanovnika Lazarevca, u blizini sportskih terena u centru grada izgrađno je igralište sa bezbednom podlogom i mobilijarom za najmlađu i nešto stariju decu. Ovo je jedno od ukupno 13 igrališta koliko ih je u prethodnom periodu izgrađeno na teritoriji opštine Lazarevac.

mz dule karaklajić mesto zabaveKao deo ovog kompleksa za sport i rekreaciju za stanare centra Lazarevca biće postavljena teretana na otvorenom ali i javna česma.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Uz apel građanima da čuvaju igralište i nove mobilijare nadležni poručuju da će sva igrališta koja u narednom periodu budu sagrađena pa i ovo imati video nadzor.

mlečni putSva oprema korišćena prilikom u skladu je sa važećim evropskim standardom za bezbednost opreme za dečija igrališta. Pri projektovanju opreme korišćen je materijal koji je najbezbedniji za svakodnevnu upotrebu, ali i upotrebu nakon nastalog fizičkog oštećenja.