1

Mihajlović: Biće dovoljno struje, gasa i toplotne energije

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obišla je kapitalni remont bloka od 650 megavata u Termoelektrani „Nikola Tesla B“ u Obrenovcu. Ona je izjavila da građani Srbije mogu biti potpuno mirni jer će u narednim mesecima u našoj zemlji biti dovoljno električne energije, gasa i toplotne energije. V. d. direktora EPS-a Milorad Grčić izjavio je da remont bloka nije rađen gotovo 40 godina, i dodao da ovaj projekat vredi 90 miliona evra.

TE Nikola Tesla B

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obišla je u pratnji v. d. direktora EPS-a Milorada Grčića kapitalni remont bloka od 650 megavata u Termoelektrani „Nikola Tasla B“ u Obrenovcu. Grčić je istakao da je remont počeo u maju ove godine i da se nada da će biti završen za manje od 210 dana, odnosno 11 dana pre roka. Vrednost ovih radova je 90 miliona evra.

Zorana Mihajlović u TE NNikola Tesla B

Grčić ističe da se neće ugasiti nijedan instalisani termo kapacitet. Navodi da aktuelna energetska kriza u svetu ukazuje da je opravdana politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se svaki termo i hidro kapaciteti sačuvaju i obnove. Obavezni smo, kaže Grčić, da vodimo računa o zaštiti životne sredine. Cilj nam je da u najvećoj fabrici struje na Balkanu realizujemo sve projekte za zaštitu životne sredine.

Grčić i Mihajlović

Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je da će se naći zajedničko rešenje za privredu koje neće ugroziti EPS, a dovešće do održivog  odnosa sa cenama za privredu. Ona se zahvalila svima koji rade na ovom projektu, i najavila da je svaka vrsta pomoći države dopstupna 24 časa.

TE Nikola Tesla B

Mihajlović je navela da Srbija ima dovoljno električne energije, gasa i toplotne energije, i da će tako biti i u mesecima koji su pred nama.

Direktor EPS-a Milorad Grčić se zahvalio potpredsednici vlade i ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović na pomoći koju pruža TENT-u i EPS za opstanak i unapređenje poslovanja.