1

Ministar Vulin: Za sve migrante važi 24-časovni karantin sve dok ne prođe kriza

Ministar odbrane i šef Radne grupe za migracije Aleksandar Vulin obišao je danas Prihvatni centar u Obrenovcu, gde su prošireni kapaciteti za smeštaj migranata, a novi objekat na tom prostoru donacija je preduzeća „Millennium Team“.

Ministar Vulin je nakon obilaska izrazio zahvalnost preduzeću „Millennium Team“ koje je u ovim teškim vremenima našlo načina da nam pomogne.

– Ovde će biti smešteni migranti i to jeste pomoć migrantima, ali na prvom mestu to je pomoć svim građanima Srbije. Da oni nisu smešteni ovde, da nisu smešteni u našoj kasarni, da nemaju odgovarajuće uslove koje im je obezbedio „Millennium Team“ oni bi danas bili ovde na ulicama naših gradova, oni bi danas negde predstavljali bezbednosni i zdravstveni rizik za svakoga od naših građana – istakao je ministar Vulin.

Tokom današnjeg obilaska Prihvatnog centra u Obrenovcu, ministar Vulin razgovarao je i sa pripadnicima Vojske Srbije koji obezbeđuju taj centar.

Кako je istakao komandir snaga za obezbeđenje Prihvatnog centra Obrenovac major Rade Lukić, taj centar 24 časa obezbeđuju pripadnici Vojne policije.

Кontrolišemo ulazak-izlazak ljudi u Prihvatni centar Obrenovac i pružamo pomoć Кomesarijatu za izbeglice i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Naglasio bih da do sada nismo imali nikakvih problema i da sa njima imamo odličnu saradnju – rekao je major Lukić.