1

„Moj špajz“ okupio oko 50 izlagača koji su predstavili najlepše tradicionalne proizvode

Prodajni bazar „Moj špajz“ devetu godinu odražava se u Glavnoj ulici. Ove godine preko 50 izlagača predstavilo je svoje tradicionalne domaće proizvode a bazar je bio otvoren do 17 časova. Organizator manifestacije je Centar za kulturu a naši sugrađani mogli su da probaju i kupe sve što im je neophodno za zimnicu. Na bazaru su učestvovali i učenici lazarevačke Gimnazije koji su sav prihod od prodaje namenili za lečenje Jane Simić, učenice ove škole.

Moj špajz

Prodajni bazar „Moj špajz“ je godišnja manifestacija koja se devetu godinu  održava u Glavnoj ulici. Na ovom bazaru, preko 50 izlagača predstavilo je svoje tradicionalne domaće proizvode. Bazar je trajao do 17 časova i bio je otvoren za sve zainteresovane posetioce. Proizvođači iz skoro svih krajeva naše zemlje predstavili su svoje proizvode i napomenuli da je ovo jedna od omiljenih manifestacija na kojima rado izlažu.

Organizator ove manifestacije je Centar za kulturu, a cilj manifestacije je promocija i podrška domaćim proizvođačima. Posetioci su imali priliku da probaju i kupe sve što im je potrebno za zimnicu, što je posebno važno u ruralnim zajednicama gde se često pripremaju domaći proizvodi za zimu.

Posebno lepa nota ovom događaju je učešće učenika lazarevačke Gimnazije. Učenici ove škole su se angažovali i prodavali proizvode na bazaru, a sav prihod od prodaje namenili su za lečenje Jane Simić, učenice iste škole. Ovo je divan primer solidarnosti i podrške unutar lokalne zajednice.

Učenici Gimnazije

Lep jesednji dan i šarenilo ukusa i boja „začinio“ je i nastup profesora Muzičke škole, koji su svirali na bazaru. Bazar „Moj špajz“ takođe ima značajnu ulogu u očuvanju tradicije i podršci malim proizvođačima, promovišući njihove proizvode i omogućavajući im da dosegnu veći broj kupaca.