1

Monografija „130 godina škole u Rudovcima“ u utorak pred Lazarevčanima

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac u utorak 31. avgusta, sa početkom od 18 časova, biće predstavljana monografija „130 godina Osnovne škole u Rudovcima – 1889 – 2019“. Ova monografija nije samo značajna za rudovačku školu već za čitavu mesnu zajednicu i okolna naselja, izjavila je za geminfo.rs direktorka lazarevačke Biblioteke Jasmina Ivanković.

Promocija monografije „130 godina Osnovne škole u Rudovcima od 1889. do 2019. godine biće održana u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu. Ova monografija od velikog je značaja ne samo za školu već i Rudovce i okolne mesne zajednice, istakla je direktorka Biblioteke Jasmina Ivanković.

Osnovna škola u Rudovcima je tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka imala značajnu ulogu u javnom i kulturnom životu, rekla je Ivanković.

Monografija „130 godina Osnovne škole u Rudovcima“ biće promovisana u utorak 31. avgusta sa početkom od 18 časova. Ovu knjigu su priredili Tanja Pajović, Vladimir Petrović i Srđan Đumić, nastavnici ove škole.