1

Naselje Busija dobija vrtić i školu

Naselje Busija dobija vrtić i školu
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je zemunsko naselje Busije i tom prilikom se uverio da radovi na izgradnji vrtića i škole teku prema planovima. Mali je istakao da će oko 600 đaka i predškolaca iz ovog naselja od naredne školske godine pohađati nastavu u mestu u kojem žive umesto da putuju do Batajnice ili još udaljenijih delova grada.

Vrtić i škola se grade u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, pa je gradonačelnik obišao i Crkvu Sv. Ćirila i Metodija gde je razgovarao sa protojerejom Miloradom Niškićem.

Kruna naših napora da kvalitet života u delovima grada poput ovog bude isti kao u centralnim gradskim opštinama biće završetak radova na izgradnji vrtića i škole, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska zemunskog naselja Busije.

Siniša Mali
Siniša Mali

Prvog septembra ove godine, škola i vrtić će biti završeni. Skoro šest stotina đaka i mališana koji trenutno putuju ka Batajnici i Zemunu , imaće priliku da budu u Busijama, blizu kuće. U prethodnom periodu, samo u Busijama smo u potpunosti rekonstruisali 30 ulica, a u narednih nekoliko meseci biće uređeno još 15, nakon čega će svaka ulica u ovom naselju biiti asfaltirana – rekao je Mali.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da je Zemun shodno datim obećanjima postao veliko gradilište.

Svakodnevno komuniciramo sa sugrađanima i sve što sa njima dogovorimo, bude ispunjeno. Građanima Busija mogu da obećam da ćemo ove godine raditi na novim zelenim površinama i sanaciji postojećih – rekao je Matić.

Protojerej Milorad Niškić izrazio je zahvalnost gradonačelniku jer je odlučio da poseti naselje u kojem žive čestiti i vredni ljudi.

Prepoznali smo napore Grada Beograda i zahvalni smo na uloženom trudu, finansijama i vremenu. Za sve nas nema lepše vesti od otvaranja vrtića i škole početkom septembra – rekao je Niškić.

Gradonačelnik Beograda je zahvalio predsedniku opštine Zemun, jer on i njegov tim vredno rade i imaju odgovore na sva pitanja sugrađana.