1

Našem sugrađaninu Kosti potrebna je naša pomoć, 1331 na 3030

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN prikuplja novčana sredstva za Lazarevčanina Kostu  (2020. godište). Kosta je dete iz prve uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Rođen je u 39. gestacijskoj nedelji. Nakon rođenja zadržan je u bolnici zbog povećanog CRP i pušten nakon 10 dana kada se stanje stabilizovalo.

Sa 10 meseci njegovo stanje je praćeno u Specijalnoj bolnici za cerebralnu pralizu i razvojnu neurologiju zbog povišenog tonusa mišića uprkos kom je Kosta ipak mogao da ustaje, puzi, govori, hoda uz pridržavanje za predmete. Sa 17 meseci Kosta dobija „Covid 19“ infekciju nakon čega počinje da gubi funkcije i doživljava ozbiljnu regresiju u razvoju.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ dijagnostikovana mu je atrofija malog mozga i redukcija volumena supratentorijalne bele mase.

Sredstva su potrebna za fizikalne terapije, rehabilitacije u zemlji i inostanstvu, Logopedske i defektološke tretmane, senzorne i psihomotoričke vežbe, hipoterapije, specijalističke preglede,ortopedska pomagala, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Kostin napredak! Budimo humani!