1

Nastavak radova na uređenju putne infrastrukture u opštini Lazarevac

Izgradnja putne infrastrukture planirane u ovoj godini u opštini Lazarevac i dalje je u punom jeku. Poslednjih mesec dana intenzivno se radi na asfaltiranju ulica, ojačavanju kolovozne konstrukcije, izradi  trotoara, ali i seoskih i nekategorisanih puteva. Opštinsko rukovodstvo planom je predvidelo i asfaltiranje ulice Kolubarski trg a sredstva za ovu namenu trebalo bi da obezbedi preko resornog ministarstva. Planirano je presvlačenje asfalta i u ulici Dula Karaklajića ali i uređenje pešačkih staza. U planu je i uređenje novih sedam parking prostora u gradu koji se neće naplaćivati, kaže predsednik opštine Bojan Stević i napominje da će radove na javnoj garaži kod zgrade opštine najverovatnije nastaviti firma Energoprojekt.

Kolubarski trg

Uređenje ulica u opštini Lazarevac biće nastavljenao i u narednom periodu a planirano je da se asfalt presvuče u ulici Kolubarski trg od autobuske stanice do Brajkovca. Plan za uređenje ove soabraćajnice poslali smo Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture a ukoliko ne bude dovoljno sredstava planiramo da asfaltiramo bar 800 metara ovog puta, kaže predsednik opštine Bojan Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Od skretanja ka Trećoj mesnoj zajednici ka zgradi opštine Lazarevac radiće se asflatiranje ulice kao i kompletna ulica Dula Karaklajića. Pokušaćemo da obezbedimo sredstva van budžeta opštine i za uređenje pešačkih staza u ovoj ulici, kaže Stević.

Dimitrija Tucovića
Dimitrija Tucovića

Radove na izgradnji Javne garaže kod zgrade opštinske uprave najverovatnije će nastaviti preduzeće Energoprojekt.

Trudimo se da uvažimo sve zahteve naših sugrađana i da uredimo prostore oko stambenih jedinica a u narednom periodu planiramo uređenje još sedam parking prostora u užem gradskom jezgru.

Javna garaža

Nova parking mesta neće se naplaćivati sve dok javna garaža ne bude stavljena u funkciju, kaže predsednik opštine.