1

Nastavljena podela auto-sedišta, Stević najavio izgradnju novog objekta vrtića

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević uručio je 190 auto-sedišta roditeljima dece koja su rođena u periodu od 01. juna do 01. novembra 2022. godine. U 2021. godini opština je uručila 635 auto-sedišta a predsednik Bojan Stević zamolio je roditelje da se prijave na Javni poziv i apliciraju za auto-sedišta. Ovo je samo mali znak pažnje a opština pored auto-sedišta dodeljuje i poklon kolica.

Sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja dece kao putnika u automobilima, opština Lazarevac nastavila je podelu auto-sedišta za decu stariju od šest meseci, čiji su se roditelji prijavili na Javni poziv koji je raspisala GO Lazarevac. Sedišta su za težinu dece od 9 do 36 kilograma i poseduju sve neophodne sertifikate.

Predsednik opštine podsetio je roditelje i da će od 01. septembra boravak dece u vrtićima na teritoriji Grada Beograda biti besplatan, kao i da će udžbenici biti obezbeđeni za učenike osnovnih škola.

Stević je najavio i početak izgradnje novog objekta vrtića u ulici Veljka Vlahovića, kao i rekonstrukciju i opremanje osnovnih škola u našem gradu.

Predsednik opštine podsetio je roditelje da još uvek traje Javni poziv za besplatna auto-sedišta i dodao da je obavezan uslov za prijavu da je bar jedan od roditelja prijavljen na adresi na teritoriji opštine Lazarevac.