1

Nastupi folklornih ansambala na „Danima Lazarevca“

Trećeg dana manifestacije „Dani Lazarevca“ na platou kod Rudarske česme nastupili su Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Stepojevca, veterani iz ansambla „Dimitrije Tucović“ Lazarevac  i gostujuće Kulturno umetničko društvo „Hadži Ruvim“ iz Lajkovca. Ansambli su se publici predstavili igrama i pesmama Srbije. Ovom prilikom otvorena je i izložba fotografija „Lazarevac nekad i sad“ koju će svi posetioci Karađorđeve ulice moći da pogledaju do utorka, 29. juna, kada se i završava ova manifestacija.

Publika na koncertu

Tropski talas koji je zahvatio Srbiju uspeo da je spreči dolazak većeg broja sugrađana na koncert koji je održan trećeg dana manifestacije „Dani Lazarevca“. Ipak bilo je i onih koji su i pored visokih temperatura prisustvovali nastupu kulturno umetničkih društava „Mladost“ iz Stepojevca, kao i veterana „Dimitrija Tucovića“. Veterani su se na platou kod Rudarske česme sugrađanima predstavili sa dve koreografije.

KUD Mladost Stepojevac

Tradicionalno na „Danima Lazarevca“ nastupa i Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Stepojevca. Aplauz podrške dobili su najmlađi folkloraši kojima je ovo bio prvi javni nastup.

Izložba "Lazarevac nekad i sad"

Kao gosti na koncertu nastupili su članovi Kulturno umetničkog društva „Hadži Ruvim“ iz Lajkovca. U sklopu manifestacije „Dani Lazarevca“ u Karađorđevoj ulici postavljena je izložba fotografija „Lazarevac nekad i sad“, koja će moći da se pogleda do 29. juna.