1

Nova lica televizije Gem

U okviru projekta „Televizija“, koju vaspitači Privatne predškolske ustanove „Parkić“ realizuju sa mešovitom grupom dece, posetili su RTV GEM kako bi se upoznali sa profesijom novinara, snimatelja i montažera. Šta je posao novinara, kako funkcioniše kamera, ko odlučuje o tome koje vesti  će tog dana biti emitovane, samo su neka od pitanja na koje smo dali odgovor a deca su sa posebnom pažnjom i aktivno učestvovali u poseti našoj medijskoj kući. U istraživački pohod, kako nastaju vesti, krenuli su sa velikim interesovanjem a neke od njih videćete i u ulozi voditelja vremenske prognoze.

Vaspitači u Privatnoj predškolskoj ustanovi „Parkić“ tokom godine osmišljavaju i realizuju niz različitih aktivnosti sa decom koja borave u toj ustanovi. U vrtiću veliku pažnju posvećuju tome da sa što više i što interesantnijih zanimanja upoznaju decu a u okviru projekta „Televizija“ deca su sa svojim vaspitačicama posetila i RTV Gem. Gde i kako nastaju vesti, kako se montiraju prilozi koji će tog dana biti emitovani, ko čita vesti a ko ih realizuje, ko donosi odluku koje vesti će tog dana biti emitovane, samo su neki od procesa koje smo pokazali i objasnili našim, možda i budućim kolegama. Nisu imali tremu a nisu krili ni oduševljenje.

U istraživački pohod, kako nastaju vesti, krenuli su sa velikim interesovanjem a neke od njih videćete i u ulozi voditelja vremenske prognoze, ali i naše centralne informativne emisije „Okom Gema“, kao i sportskih vesti.

Vaspitači su izrazili zadovoljstvo što su deca imala priliku da se upoznaju sa radom medijskih profesionalaca i što su pokazala veliko interesovanje za ovu oblast, te se nadaju daljoj saradnji i sličnim edukativnim aktivnostima u budućnosti a mi da ćemo među ovim mališanima imati buduće kolege. Kako bi nam ukazali zahvalnost za posetu, mališani su nacrtali i crteže koji će na istaknutom mestu krasiti našu redakciju.