1

Nova trafostanica na Autokomandi

Nova trafostanica na autokomandi
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je zajedno sa Miloradom Grčićem, v.d. direktora JP „Elektroprivrede Srbije”, radove na izgradnji trafostanice „Beograd 23” na Autokomandi.

Nova trafostanica na autokomandi
Foto / Beoinfo

Na ovom objektu u toku je ugradnja dva transformatora snage po 40 megavata kojima će se unaprediti napajanje Voždovca i Savskog venca električnom energijom, poboljšati snabdevanje u krugu od pet kilometara i obezbediti priključenje brojnih privrednih i stambenih objekata čija je izgradnja predviđena u neposrednoj blizini.

Nova trafostanica na autokomandi
Foto / Beoinfo

Siniša Mali je istakao da će objekat trafostanice biti od izuzetno velikog značaja za glavni grad Srbije.

Nova trafostanica na autokomandi
Foto / Beoinfo

Poslednjih nekoliko godina svedoci smo da se Beograd ubrzano razvija, gradi se i radi na svakom koraku, otvaraju se nova radna mesta, nove fabrike, grade se nove zgrade i ne možete da imate grad koji se razvija bez sigurnog i stabilnog snabdevanja električnom energijom. Zato je ova trafostanica veoma važna i kada bude završena, obezbedićemo još stabilnije snabdevanje Voždovca, Savskog venca. Ovde se nalaze i dva najveća stadiona, budući tržni centar na Autokomandi, a odavde će se snabdevati i Beograd na vodi – kazao je Mali.

Prvi čovek EPS-a Milorad Grčić ukazao je da je jedan od preduslova razvoja srpske ekonomije izgradnja neophodne infrastrukture. Trafostanica „Beograd 23“ na Autokomandi u Beogradu, biće završena do kraja avgusta ove godine, izjavio je v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić.

Trafostanica „Beograd 23” je projekat vredan 900 miliona dinara i u ovom trenutku realizovan je u vrednosti od 650 miliona dinara, dok se završetak radova očekuje do kraja avgusta.