1

Nova vozila JKP “Obrenovac“ na ulicama

Nova vozila JKP Obrenovac na ulicama
Kako bi se unapredilo održavanje komunalnog reda u Obrenovcu, Javno komunalno preduzeće “Obrenovac“ obnovilo je svoj vozni park sa osam novih mašina. Nabavkom vozila na ulicama Obrenovca biće dva grajfera za uklanjanje kabastog smeća, jedan smećar, dve čistilice kolovoza, jedno komunalno multifunkcionalno vozilo, jedna čistilica za trotoare i cisterna za pranje ulica.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković je kazao da nova oprema podrazumeva kvalitet koji će u narednim decenijama da pruži uslugu kakvu Obrenovčani očekuju, kako u centru Obrenovca, tako i u udaljenim naseljima.

Direktor Javno komunalnog preduzeća, Zoran Lapčević je rekao da je to preduzeće i do sada obavljalo posao čišćenja grada dobro, ali da su sada svakako spremniji. On je dodao da mašina i vozila nikada nije dosta, jer je teritorija opštine Obrenovac velika, ali je izrazio zadovoljstvo što su, iz godine u godinu, resursi JKP-a veći zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Predrag Jovanović je zaključio da JKP “Obrenovac“ dobija nove mogućnosti da zaradi s obzirom na proširenje nove privredne aktivnosti na našoj opštini.
Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac je prilikom primopredaje vozila, istakao da će problem koji postoji sa divljim deponijama po mesnim zajednicama, ubuduće biti manji.

Sa nabavkom nove mehanizacije, već u petak krećemo sa ozbiljnom akcijom kada su u pitanju divlje deponije. Kako bi grad bio čist i uredan treba da postoji sinergija između građana i Javnih komunalnih preduzeća – istakao je Stanković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković je kazao da nova oprema podrazumeva kvalitet koji će u narednim decenijama da pruži uslugu kakvu Obrenovčani očekuju, kako u centru Obrenovca, tako i u udaljenim naseljima.

Nove mašine su simbol napretka Obrenovca, simbol naše budućnosti da budemo kao svi normalni i uređeni evropski gradovi. Ove mašine će pružiti mogućnost da naš grad izgleda lepše, čistije i uređenije, a pružiće i mogućnost da ljudi koji rade na njima imaju bolje uslove za rad. Sva su vozila, nova, klimatizovana, a moj nalog je bio da se uvek kupuje samo najbolje i najskuplje za naš grad – rekao je Čučković.