1

Novi dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju biće izgrađen u opštini Barajevo

Novi dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju biće izgrađen u opštini Barajevo, a na današnjoj sednici Skupštine grada biće doneta odluka kojom će se obezbediti sredstva za realizaciju ovog projekta, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Prema njenim rečima, idejno rešenje za ovaj objekat je usvojeno i dobijena je građevinska dozvola. Objekat će biti izgrađen po najvišim standardima iz oblasti socijalne zaštite.

– Predviđeno je mnogo prostora, kao što su senzorne sobe, sale za fizičke aktivnosti, zatim veliko uređeno dvorište i sve ono što je potrebno kako bi naši korisnici bili zadovoljni. Postojeći dnevni boravak u Barajevu ne zadovoljava standarde, a mi se zalažemo da naši korisnici imaju najbolje moguće uslove. Kada roditelji ostave decu ovde, želimo da oni budu bezbrižni zato što njihova deca imaju sve što im je potrebno– istakla je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da se u ove objekte u prethodnom periodu nije dovoljno ulagalo, a u proteklih pet godina Grad je izgradio četiri potpuno nova objekta za korisnike dnevnih boravaka.

– Ovo je peti dnevni boravak koji ćemo početi da gradimo, a istovremeno imamo gotovo idejno rešenje i radimo projekat za šesti dnevni boravak u Zemunu.