1

Novo klizalište na Adi Ciganliji

Novo klizalište na Adi Ciganliji
Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišao je gradilište novog klizališta u parku Kameni grad na početku Ade Ciganlije. On je tom prilikom poručio da Grad Beograd želi da Ada „živi“ svih 365 dana u godini, kao i da će klizalište raditi do druge polovine februara. Događaju je prisustvovao podsekretar Sekretarijata za sport i omladinu Nikola Rajičić, kao i v.d. direktora JP „Ada Ciganlija“ Robert Đukić.

Nikodijević je rekao da će klizalište na Adi Ciganliji biće otvoreno u petak 15. decembra i da će raditi do 18. februara naredne godine. Naša je želja, naveo je predsednik Skupštine grada, da Ada „živi“ 365 dana u godini i ima brojne sadržaje i tokom zimskih dana.

Nikola Nikodijević
Nikola Nikodijević

Građani su se do sada klizali nažalost na zaleđenom jezeru, što je nebezbedno i vrlo rizično. Zato ćemo ovde ponovo, posle četiri godine, napraviti klizalište – izjavio je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, tokom zime će na ovom klizalištu biti održavane škole klizanja i hokeja na ledu, uz naravno brojne kulturno-zabavne manifestacije.

Ovo je klizalište nepravilnog oblika i ima 800 kvadrata. Klizaljke i oprema za klizanje uz đačku knjižicu osnovci i srednjoškolci će moći besplatno da koriste – dodao je Nikodijević.

Osim toga, precizirao je Nikodijević, u sportskim centrima postoje i škole drugih sportova – košarke, odbojke, malog fudbala.

Podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić je rekao da će klizanje ove zime biti aktuelno  u sportskim centrima „Tašmajdan“ i „Olimp“.

Direktor JP „Ada Ciganlija“ Robert Đukić je izrazio zadovoljstvo pošto se klizanje, posle četiri godine, vraća na Adu Ciganliju.