1

Novogodišnji kviz znanja učenika Gimnazije

U Centru za kulturu Lazarevac drugu godinu zaredom održan je novogodišnji kviz znanja učenika Gimnazije. Takmičila su se sva odeljenja od prve do četvrte godine a pitanja su bila iz svih predmeta ali i opšte kulture. Da je u znanju moć, to se jasno vidi iz ovog primera, jer je sala Centra za kulturu bila puna onih koji su došli da bodre svoje predstavnike odeljenja a ovom kvizu se raduju koliko učenici, toliko i profesori. Najveće zasluge za organizaciju kviza ipak pripadaju učeničkom parlamentu kaže direktorka Gimnazije Jasna Marković i zahvaljuje sponzorima, koji su i ovaj put pripremili prigodne poklone za najbolje.

Kviz znanja učenika Gimnazije

Promocija znanja i druženje pred kraj godine, jedini su motivi za organizaciju novogodišnjeg kviza. Drugi motivi i nisu potrebni kada u prostoru Centra za kulturu ugledate gotovo sve učenike Gimnazije, ali i njihove roditelje i prijatelje koji su tu da pruže podršku manifestaciji koja ima misiju obrazovanja ali zabavnog karaktera. Ponosna na svoje učenike ali i nastavni kadar, direktorka Jasna Marković kaže da se uvek raduje ovom kvizu, koji sada već postaje tradicija i predstavlja jedno zdravo nadmetanje onih koji su željni učenja i znanja.

Jasna Marković
Jasna Marković

Samo takmičenje koncipirano je tako da se svaki razred takmiči međusobno a da se na kraju sastaju četiri ekipe u finalu koje odgovaraju na pitanja iz opšte kulture.

Učenici i nastavnici i ovaj put bili su inovativni i savremeni a u skladu sa novim trendovima u digitalizaciji, pa je i samo takmičenje podsećalo na kvizove svetskih formata.

Novogodišnji kviz znanja

Iako sam ishod takmičenja neće imati daljeg uticaja na školovanje ovih mladih ljudi, svakako predstavlja neku vrstu provere znanja ali i priliku da se učenici druže i slobodno vreme provedu kvalitetno.