Obeleežem Svetski dan dobrovoljnog davalaštva krvi: Miodrag Nikolić 124 puta dobrovoljno donirao krv

Povodom Svetskog dana dobrovoljnog davalaštva krvi koji se organizuje 14. juna Crveni krst Lazarevac u Centru za kulturu organizovao je svečanost tokom koje su uručena priznanja dobrovoljnim davaocima koji su krv dali preko 100, 75 i 50 puta. Zahvalnice su uručene i radnim organizacijama, ustanovama, udruženjima i medijima koji su dali svoj doprinos uspešnoj realizaciji aktivnosti Crvenog krsta u cilju promocije dobrovoljnog davalaštva.

Zahvaljujući dobrovoljnim davaocima i broju akcija koje organizuje Crveni krst u saradnji sa brojnim ustanovama i udruženjima Lazarevac nosi titulu jedne od najhumanijih sredina na teritoriji Srbije. Povodom Svetskog dana davalaštva krvi koji se obeležava 14. juna, i ove godine u Centru za kulturu Lazarevac organizovana je svečanost tokom koje su priznanja uručena davaocima koji su krv dali 50, 75 i 100 puta.

Miodrag Nikolić daje krv od srednje škole a priznanje mu je uručeno jer je 124 puta dobrovoljno donirao krv. Svojom humanošću pravi je primer principa dobrovoljnog davalaštva, a kako je rekao zdravlje ga odlično služi.

Pored Miodraga Nikolića koji je jedini dobitnik priznanja za više od sto učešća u akcijama dobrovoljnog davalaštva, nagrađeno je dvoje dobrovoljnih davalaca sa 75  i petoro za preko 50 učešća. Ovom prilikom uručeno je 16 zahvalnica svima koji doprinose uspešnim realizacijama akcija dobrovoljnog davalaštva: Centru za kulturu Lazarevac, Udruženju ”Ujedinjeni za Lazarevac”, RB ”Kolubara” odnosno JP EPS i lazarevačkim medijskim kućama.

Dušan Paunović, predsednik Crvenog krsta u Lazarevcu
Dušan Paunović, predsednik Crvenog krsta u Lazarevcu

Tokom svečanosti svoju pobedničku pesmu izveli su i učenici Gimnazije Lazarevac koji su na konkursu ”Krv život znači” osvojili prvo mesto na gradskom i drugo mesto na republičkom takmičenju.

Crveni krst u Lazarevcu godišnje organizuje oko 50 redovnih akcija. Crveni krst Lazarevca i komisija za dobrovoljno davalaštvo krvi očekuju da će se humanost Lazarevčana nastaviti i tokom narednih godina, broj prikupljenih jedinica krvi u našoj opštini je svake godine sve veći.