1

Obeležen Dan oslobođenja Lazarevca u Drugom svetskom ratu

Povodom 19. septembra, Dana oslobođenja Lazarevca u Drugom svetskom ratu, vence na Spomenik učesniku narodnooslobodilačke borbe Miloradu Labudoviću Labudu položili su predstavnici Gradskog odbora SUBNOR-a i Saveza komunista Srbije. Ovaj datum je od velikog značaja jer je Lazarevac bio jedan od polazišta ka daljem oslobođenju Beograda a kasnije i cele Srbije, rekao je pukovnik u penziji i predsednik Beogradskog odbora SUBNOR-a Bora Ercegovac.

Predstavnici SUBNOR-a i Saveza komunista Srbije

Predstavnici Gradskog i Opštinskog odbora SUBNOR-a i članovi i simpatizeri Saveza komunista Srbije položili su vence na Spomenik Miloradu Labudoviću Labudu povodom 19. septembra, Dana oslobođenja Lazarevca u Drugom svetskom ratu. Oni su ovom prilikom odali počast učesniku narodnooslobodilačke borbe i svima koji su svoje živote dali za slobodu Srbije i podsetili na značaju oslobođenja Lazarevca, a potom Beograda i Srbije.

Venci na Spomenik Miloradu Labudoviću

Predsednik Beogradskog SUBNORA-a, pukovnik u penziji Bora Ercegovac istakao je da se veliki broj spomenika u našoj zemlji nalazi u veoma lošem stanju.

Predstavnik Saveza komunista Srbije Radomir Mandić govorio je ovom prilikom o životu i ranoj pogibiji Milorada Labudovića i njegovoj borbi za slobodu protiv okupatora.

Spomenik Miloradu labudoviću u Lazarevcu

Lazarevac je u Drugom svetskom ratu oslobođen 19. septembra 1944. godine. To je datum koji nikako ne sme da padne u zaborav, pre svega zbog Milorada Labudovića i ostalih boraca, ali i da zauvek, pre svega buduće naraštaje, uvek podseća da sloboda nema cenu, a to nam upravo poručuju brojni istorijski spomenici širom zemlje koje moramo sačuvati, poručeno je sa skupa.