1

Obeležene 22 godine od smrti Saše Ivankovića, heroja sa Košara

Godišnjica smrti heroja Saše Ivankovića koji je poginuo 16. aprila 1999. na Košarama braneći našu zemlju od NATO agresora obeležena je sastankom kod predsednika GO Lazarevac, Bojana Stevića sa pripadnicima vojske 125. motorizovane brigade, pukovnikom Ljubinkom Đurkovićem, komandantom odbrane Košara, i vojnikom Ivanom Rankovićem. Tradicionalno su postavljeni venci na grob poginulog vojnika, a mural posvećen Saši Ivankoviću osveštan je uz prigodnu program.

Obeležavanje 22 godine od pogibije vojnika Saše Ivankovića koji je svoj život položio na Košarama braneći našu otadžbinu od NATO agresora počelo je sastankom predsednika GO Lazarevac, Bojana Stevića sa pripadnicima vojske 125. motorizovane brigade, pukovnikom Ljubinkom Đurkovićem, komandantom odbrane Košara i živim herojem sa Košara, Ivanom Rankovićem.  Tom prilikom, predsednik GO Lazarevac Bojan Stević  najavio je da će jedna od ulica u Lazarevcu biti nazvana po Saši Ivankoviću te da bi heroji sa Košara trebalo da dobiju svoje spomen obeležje.

Na groblju naselja Crne međe, već nekoliko godina za redom, 16. aprila članovi porodice poginulog vojnika i  njegovi saborci u bici zajedno sa predsednikom opštine Bojanom Stevićem polažu vence na grob Saše Ivankovića.

Vojnik koji je ostao na večnoj straži, nikad se telom ne vrativši u zavičaj, nedavno je oslikan na muralu koji ga je duhom vratio kući. Ovogodišnje obeležavanje godišnjice pogibije Saše Ivankovića obeležilo je osveštavanje murala uz prigodan program pripremljen od strane članova porodice i prijatelja poginulog vojnika koji su se ovom prilikom obratili javnosti.

Godišnjica pogibije Saše Ivankovića obeležava se ne bi li se produžilo i održavalo sećanje na Sašu Ivankovića, kao i sve junake sa Košara koji su se borili za slobodu našeg naroda ne mareći za svoje živote.