1

Objavljeni konačni rezultati završnog ispita, 601 osmak u Lazarevcu polagao malu maturu

Konačni rezultati završnog ispita, koji su budući srednjoškolci polagali od 27. do 29. juna, objavljeni su danas. U našoj opštini 601 osmak izašao je na polaganje završnog ispita a i ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se preko portala  „Moja srednja škola“, kaže u izjavi za Gem Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Lazarevcu. Počelo je i popunjavanje liste želja za upis u srednju školu i trajaće dva dana.

polaganje male mature

Uprkos bojazni da bi polaganje završnog ispita za osmake moglo da bude odloženo zbog lažnih dojava o bombama, tokom protekle nedelje prosvetari ali i učenici uspešno su odradili i ovaj test. Polaganje je organizovano u školama a u opštini Lazarevac na završni test izašao je 601 osmak.

Polaganje male mature

I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se putem portala mojasrednjaskola.gov.rs. Počelo je i popunjavanje i predaja lista želja a osmaci to mogu uraditi još sutra, onlajn ili dolaskom u matičnu školu.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna, izašlo je 99,5 odsto učenika. Mali je procenat učenika koji nisu izašli na polaganje a bili su sprečeni pa će za njih polaganje biti organizovano od 17. do 19. avgusta.