1

Obnovljeno 15 punktova Narodne kuhinje na teritoriji Beograda

Obnovljeno 15 punktova Narodne kuhinje na teritoriji Beograda
Povodom završetka obnove 15 punktova Narodne kuhinje, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je punkt u naselju Veliki Mokri Lug. Ovaj i ostalih 14 punktova obnovila je kompanija „Tikurila”, čija vrednost donacije iznosi više od milion dinara.

Nataša Stanisavljević istakla je da nakon obnove 15 punktova, oko 3.500 korisnika ima mnogo bolje uslove, kao i da u Beogradu postoji ukupno 12.055 korisnika Narodne kuhinje.

Nataša Stanisavljević
Nataša Stanisavljević

U protekle tri i po godine smo uz pomoć donacija obnovili devet punktova Narodne kuhinje, tako da je u ovom trenutku obnovljena polovina od 52 postojeća punkta. U planu za sledeću godinu  je sređivanje još 17 punktova, kako bi na isteku tog perioda svi punktovi bili renovirani – rekla je Stanisavljevićeva.

To se desilo u protekle tri godine. U planu je za sledeću godinu da nastavimo sa obnovom preostalih 17 punktova Narodnih kuhinja, kako bi svi punktovi u 2018. godini bili obnovljeni. Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji „Tekurila“ i ovim putem pozivam sve društveno odgovrne kompanije da se priključe ovoj akciji – rekla je Stanisavljević.

Generalni direktor kompanije „Tikurila” Đoka Janjušević izrazio je zadovoljstvo jer su radovi završeni u predviđenom roku.

Đoka Janjušević
Đoka Janjušević

Svi zidovi su ofarbani visokokvalitetnim bojama kompanije „Tikurila“ i visoko perivim, što održavanje ovakvih prostorijama čini lakšim i dugotrajnijim. Ono što je činjenica je da je pred nama još posla, kao zajednici, da podržimo ovakve i slične akcije a naša kompanija podržaće i u budućnosti sve akcije ovog tipa – kaže Janjušević.

Kompanija „Tikurila” obnovila je punktove na 11 beogradskih opština: Grocka, Zemun, Novi Beograd, Stari grad, Surčin, Barajevo, Vračar, Voždovac, Obrenovac, Lazarevac i Zvezdara. Donacija se sastoji od materijala i izvođačkih radova ukupne vrednosti preko milion dinara.

Radovi podrazumevaju prebojavanje zidova i drugih površina, zamenu dotrajalih sanitarnih elemenata, obezbeđivanje novih pultova i ostalih elemenata neophodnih za rad u prostorijama namenjenim za prijem i podelu hrane.