1

Odbojkašice Železničara u nedelju gostuju Ubljankama

Komšijski derbi odbojkašica ŽOK Ub i Železničara iz Lajkovca igra se u nedelju 27. novembra od 18 časova  u okviru osmog kola Super lige Srbije u Hali sportova u Ubu. Nakon pobede nad Zvezdom, očekuje nas težak meč protiv Ubljanki, koje će na svom terenu sigurno imati i veću podršku navijača a svakako predstavlja i pravi sportski događaj zbog dugogodišnjeg rivaliteta ova dva kluba, kaže za RTV GEM Marko Radosavljević, član Uprave OK Železničar iz Lajkovca. Lajkovačke odbojkašice očekuje i takmičenje u Kupu Srbije, a prva utakmica igra se 6. decembra sa odbojkašicama iz Stare Pazove.

Železničar Lajkovac

Derbi odbojkašica iz Lajkovca i Uba igra se u nedelju u Ubu a komšijski klubovi iz prethodnih utakmica beleže pobede. Železničar je savlado Zvezdu 3:2, dok su Ubljanke bile bolje u gostima protiv subotičkog Spartaka. I jedan i drugi tim u nastavku takmičenja u Super ligi imaju motiv za pobedu a posebno što je komšijski derbi pravi sportski događaj za oba kluba ali i navijače.

Marko Radosavljević
Marko Radosavljević

Nakon takmičenja u Super ligi Srbije, odbojkašice Železničara u okviru Kupa Srbije prvu utkamicu igraju 6. decembra sa Jedinstvom iz Stare Pazove.

Nakon takmičenja u Srbiji, odbojkašice Železničara čeka i CEV Kup, drugo po jačini klupsko odbojkaško  takmičenje u Evropi. Lajkovčanke 14. decembra igraju protiv Šverinera i čeka ih težak meč.

Nakon sedam odigranih kola, Lajkovčanke zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa 17 bodova, dok je lider prvenstva Jedinstvo iz Stare Pazove sa 19 poena.