1

Odred izviđača „Kolubara“ osvojio treće mesto na Voždovačkom petoboju

Izvidjaci-4
Odred izviđača „Kolubara“ osvojio je treće mesto na takmičenju „Voždovački petoboj-Memorijal Vladan Todorović Ćopa“, koji je tokom vikenda održan u Beogradu. Akcija je bila namenjena kategorijama poletaraca i pčelica, mlađih izviđača i planinki i starijih izviđača i planinki. Poletarci „Kolubare“ su u svojoj kategoriji ostvarili zapažen rezultat i osvojili treće mesto.

“Satini unučići” ovaj put u naš grad doneli su pehar za osvojeno treće mesto. Poletarci su u svojoj grupi ostvarili dobar rezultat i svom odredu doneli još jedno priznanje. Ekipu je činilo pet članova a nakon Beograda, izviđači će se takmičiti u Banja Luci, kaže starešina odreda Marko Perišić.

Marko Perišić
Marko Perišić

Takmičenje je po lepom vremenu završeno u dobroj atmosferi a kako kažu članovi odreda izviđača “Kolubara” bilo je važno učestvovati. Ipak “Satini unučići” pokazali su i vidno znanje iz čvorologije, snalaženja u prirodi ali i u disciplini “dobro delo”. Objasnili su nam šta im najteže a šta najlakše bilo i kako se postaje dobar izviđač.

Izvidjaci-2

Pored ovih takmičenja, odred izviđača učestvovao je i na završnici karnevala “Izađi mi na teglu”. Lazarevački pobednici i njihov izviđački ajvar “Mangup” pobrao je simpatije posetilaca ali ni to nije bilo dovoljno da žiri njihov ajvar proglasi za najbolji.

Lazarevački odred izviđača ima želju da se u našem gradu napravi i izviđački park. Smatraju da postoje realne šanse za ovom investicijom i očekuju pomoć nadležnih institucija.

Trenutno u ovom izviđačkom odredu ima oko 30 članova. U planu im je da se broj mladih izviđača poveća a samim tim i više manifestacija organizuje u našem gradu.