1

Održan sastanak Aktiva direktora lazarevačkih osnovnih i srednjih škola

Sastanak Aktiva direktora lazarevačkih osnovnih i srednjih škola održan je u školi u Stepojevcu. Pored direktora, sastanku je prisustvovao i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sa svojim saradnicima, ali i predstavnici Policijske uprave. Tema sastanka bila je bezbednost učenika i zaposlenih, ali i planirana investiciona održavanja u narednoj godini, kao i proslava školske slave i završni ispit za osmake.

Aktiv direktora

Učestalije nasilje u školama, kako vršnjačko, tako i prema prosvetnim radnicima, bila je tema sastanka Aktiva direktora lazarevačkih osnovnih i srednjih škola kojem je prisustvovao i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima. Pored ove teme, predsednik je saslušao predloge direktora i najavio nova investiciona ulaganja u objekte škola a u većini slučajeva se odnose na popravku krovova i dogradnju.

Sastanak Aktiva

Predsednica Aktiva direktora Verica Anđelić napomenula je da je sa svojim kolegama razgovarala i o završnom ispitu osmaka, koji će ove godine biti održan u junu mesecu. Pored srpskog jezika i matematike, koji je obavezan za sve osmake, više se neće polagati kombinovani test, već će učenici moći da izaberu jedan od ponuđenih predmeta, kaže Anđelić.

Direktori škola

Zbog pandemije korona virusa prethodne dve godine nije održan Svetosavski bal a u 2023. domaćin školske slave biće Muzička škola „Marko Tajčević“ koja će biti organizator Svetosavske akademije i bala.

U narednoj godini sve gradske osnovne škole, uključujući i srednje, biće adaptirane a sredstva će biti obezbeđena delom iz budžeta GO Lazarevac, delom iz gradske kase i preko Sekreterijata za obrazovanje.