1

Održan seminar za medicinske radnike u okviru kontinuirane medicinske edukacije, tema hipoglikemija

„Značaj timskog rada u prepoznavanju i registrovanju hipoglikemije kod pacijenata sa dijabetesom“ bila je tema seminara koji je održan u okviru programa kontinuirane medicinske edukacije u organizaciji Udruženja medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite Lazarevac. Seminar je održan u biblioteci a na ovu temu govorio je prof. dr Dušan Đurić, klinički farmakolog i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu. Ovo je još jedna uspešna godina od osnivanja naše podružnice, uprkos teškom periodu koji je iza nas, a zahvaljujući požrtvovanom i udruženom radu svih medicinskih radnika lazarevačkog Doma zdravlja, koji su i ove godine uspešno završili licenciranje, kaže Suzana Stoisavljević, predsednica podružnice u Lazarevcu.

Edukacija za medicinske radnike

Eminentni predavač, prof dr. Dušan Đurić održao je predavanje u biblioteci ‘’Dimitrije Tucović’’ u okviru programa Kontinuirane medicinske edukacije. Tema je bila vezana za prepoznavanje i registrovanje hipoglikemije kod pacijenata sa dijabetesom.

Predavanje na temu hipoglikemije

Program kontinuirane medicinske edukacije bitan je za licenciranje zdravstvenih radnika i prikupljanje određenih bodova koji se dobijaju učešćem na seminarima. Cilj je da medicinski radnici idu u korak sa visokim savremenim tehnologijama uz podršku udruženja. Program je akreditovan za zdravstvene radnike svih profila i jako bitan zbog aktuelnosti samih tema i inovacija u znanju.

Kontinuirana medicinska edukacija

U periodu korone uspeli smo da održimo kontinuitet u predvanjima, jedino onlajn, tako da naši zdravstveni radnici nisu gubili u smislu sticanja znanja i novih pristupa i što je najvažnije uspeli su da obnove svoje licence, kaže Suzana Stoisavljević predsednica podružnice u Lazarevcu. Ona kaže da je jako ponosna na svoje kolege koji su zahvaljujući zajedništvu i timskom radu uspeli da prebrode jedan trežak period ali da ih je to navelo da rade još više kako bi pružili svu adekvatnu i neophodnu zaštitu pacijentima.

Suzana Stoisavljević
Suzana Stoisavljević

Ovo je rezultat saradnje lazarevačkog doma zdravlja i Udruženja medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite Srbije. Cilj današnjeg ali i svih ostalih skupova u okviru  kontinuirane edukacije zdravstvenih radnika u Srbiji je da neophodne medicinske informacije u svakom trenutku budu lako dostupne u svrhu stalne edukacije i poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite.