1

Održana 14. sednica Opštinskog veća opštine Lajkovac

Veće opštine Lajkovac održalo je 14. redovnu sednicu na kojoj je razmatrano 16 tačaka dnevnog reda.  Najvažnije tačke odnosile su se na Zajednički centar za socijalni rad “Solidarnost“. Podnet je izveštaj za prethodnu godinu, i predstavljen program rada za 2021. godinu ovog centra. Izrazivši zahvalnost na angažovanju i pomoći najranjivijim kategorijama društva, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je istakao da je tokom protekle godine za te namene izdvojeno 15 miliona dinara za različite socijalne programe. Predsednik opštine Lajkovac je najavio i da će naredna sednica Skupštine opštine Lajkovac biti održana 25. marta.

lajkovac 1Na 14. redovnoj sednici Opštinskog veća opštine Lajkovac razmatrano je 16 tačaka dnevnog reda. Na samom početku sednice verifikovane su odluke koje su se odnosile na programe vezane za sportske organizacije na teritoriji  opštine Lajkovac. Ključna tema ove sednice bila je vezana za realizaciju programa socijalne podrške i pomoći. Podnet je izveštaj o radu za proteklu i godišnji program rada za ovu godinu Zajedničkog centra za socijalni rad “Solidarnost“.

lajkovac 2Posebne tačke bile su posvećene i unapređenju bezbednosti u saobraćaju. Podnet je izveštaj o realizaciji programa korišćenja sredstava od novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja. Jedna od bitnijih tačaka je i odluka o pokretanju postupka javne nabavke opreme i softvera za video nadzor.

lajkvovac 3Na ovoj sednici razmatrano je tri tačke dnevnog reda, bitne za sufinansiranje projekata za izgradnju i održavanje i obnovu verskih objekata iz budžeta opštine Lajkovac. Za ovu namenu iz budžeta je izdvojeno 3 miliona dinara.

Ove odluke razmatraće i Skupština opštineLajkovac na sednici koja će biti održana 25. marta.