1

Održana 17. po redu akcija „Šetajmo za zdravlje – u susret jeseni“

U organizaciji Planinarskog društva Vis i pokroviteljstvom Gradske opštine Lazarevac, održana je 17. po redu akcija „Šetajmo za zdravlje – u susret jeseni“, koja je i ove godine podrška manifestaciji „Dan pešačenja“.  Za planinare su bile pripremljene tri staze. Ovo je bila prilika da učesnici zajedno istraže blagodeti pešačenja, otkriju lepote naše okoline i istovremeno promovišu zdravlje i aktivni način života.

 Tradicionalna manifestacija, 17. po redu „Šetajmo za zdravlje – u susret jeseni“ održana je u organizaciji Planinarskog društva Vis i uz podršku Gradske opštine Lazarevac. Akcija je sprovedena u sklopu manifestacije „Dan pešačenja“ koja se organizuje u 60 mesta u Srbiji. Oko 300 mališana sa teritorije Lazarevca imali su pred sobom tri staze različitih dužina, koje su bile pokrivene redarima, izjavila je Verica Vasiljević, predsednica PD „Vis“.

Verica Vasiljević, predsednica PD "Vis"
Verica Vasiljević, predsednica PD „Vis“

Pokrovitelj manifestacije je opština Lazarevac, a član Veća Nikola Marinković kaže da je cilj lokalnog rukovodstva da ovakvih događaja u budućnosti bude više.

Nikola Marinković, član Veća GO Lazarevac
Nikola Marinković, član Veća GO Lazarevac

Pešačenje je više od običnog fizičkog vežbanja. To je važan pristup zdravlju koji donosi brojne koristi za telo i um, pa je veoma bitno omasoviti ovakve i slične događaje. Zbog najavljenih vremenskih nepogoda, na raspolaganju su bile tri staze za pešačenje. Staza „Poletarac“ u dužini od 6 kilometara, staza „Junior“ 11 kilometara, i staza „Šančevima Kolubarske bitke“ oko 16 kilometara.