1

Održana hajka na šakala i lisicu u Drenu

Lovačko udruženje „Kolubara“, sekcija Lazarevac, organizovala je u Mesnoj zajednici Dren treću hajku na šakala i lisicu. U hajci je učestvovalo oko 150 lovaca iz više lovačkih udruženja. Šakal je izuzetno opasna divljač koja se brzo razmnožava i lako prilazi urbanim sredinama, pa se iz tog razloga sprovode hajke na ovog predatora, rekao je predsednik Lovačkog udruženja „Kolubara“ Predrag Radosavljević. Nakon hajke, u Domu kulture u Drenu organizovan je ručak i dodela zahvalnica i pehara najuspešnijim lovcima.

Doručak lovaca pred hajku

U ataru sela Dren održana je treća hajka na šakala i lisicu u organizaciji Lovačkog udruženja „Kolubara“, sekcija Lazarevac. U hajci je učestvovalo oko 150 lovaca iz brojnih udruženja.

Hajka na šakala u Drenu

Šakal spada u opasnog predatora koji se lako razmnožava i prilazi urbanim sredinama pa je velika opasnost za domaće životinje, rekao nam je predsednik Lovačkog udruženja „Kolubara“ Predrag Radosavljević.

Lovci u Drenu

U poslednje vreme se povećao broj predatora u opštini Lazarevac pa su i učestalije hajke lovaca. Upravnik Sekcije Lazarevac Zoran Vlajić pojašnjava kako izgleda jedan dan kada se sprovodi hajka na šakala i lisicu.

Priprema gulaša za lovce

I dok su lovci u hajci, njihovi prijatelji pripremaju gulaš. Recept dobrog gulaša je više vrsta mesa, dugo krčkanje na vatri, rekao nam je glavni kuvar Aleksandar Jeremić koji ističe da je priprema počela jutros u četiri sata.

Pehari za najuspešnije lovce posle hajke

Nakon hajke, u Domu kulture u Drenu upriličen je ručak i druženje kada su dedeljene zahvalnice i pehari za najuspešnije lovce tokom treće hajke na šakala i lisicu.