1

Održana manifestacija „Skoro pa za Dž“

Skoro-pa-za-Dz-1
Zbog loših vremenskih uslova, ovogodišnja, šesta manifestacija „Skoro pa za Dž“, održana je u donjem holu Centra za kulturu. Cilj manifestacije je da bez novca, zamenom, učesnici i posetioci dođu do željenih stvari. I ove godine najviše je bilo najmlađih Lazarevčana, koji su na ovaj način, nabavili udžbenike za školu. U okviru manifestacije održana je i radionica akademskog vajara Dušana Rajšića.

Skoro-pa-za-Dz-2

Ova tradicionalna manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj posetilaca, pre svega dece, koji na bazaru za simbolične iznose prodaju stare knjige, stripove ili igračke. Ovaj bazar ima pored zabavnog i edukativni karakter. Ni loše vreme nije sprečilo naše najmlađe sugrađane da u donjem holu Centra za kulturu, bez novca, razmene potrebne i nepotrebne stvari.

Skoro-pa-za-Dz-3

Kao i uvek do sada, deca su veoma uzbuđena jer pored druženja, ovo je dobra prilika da se zaradi džeparac.
Gde su deca, tu je i akademski vajar Dušan Rajšić. Ovogodišnji bazar „Skoro pa za Dž“ bio je prilika da mališani sa Rajšićem prave maske od recikliranog materijala u okviru njegovih radionica “Transformersi”.

Ovogodišnja manifestacija šesta je po redu a organizatori kažu da su zadovoljni interesovanjem koje vlada za ovim tipom bazara. Prva manifestacija “Skoro pa za Dž” održana je 2013. godine.