BeogradLazarevacVesti

Opština Lazarevac nastavlja sa rešavanjem problema napuštenih pasa i mačaka

U cilju rešavanja problema pasa lutalica, Gradska opština Lazarevac, u saradnji sa Veterinom Beograd, nastavlja sa akcijom obilaska domaćinstava kako bi bila stvorena baza podataka o broju pasa i mačaka u domaćinstvima.  Član Veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac pozvao je građane da pozovu broj telefona 011 8123 287, ukoliko žele da njihov ljubimac bude besplatno čipovan, sterilisan i vakcinisan.

napušteni psi

Kako bi bio rešen dugogodišnji problem pasa lutalica na teritoriji opštine, Gradska opština Lazarevac u saradnji sa Veterinom Beograd oformila je dve ekipe koje će se baviti samim problemom napuštenih pasa i mačaka i obilaziti domaćinstva u cilju prikupljanja podataka o broju pasa i mačaka u domaćinstvima. Akcija čipovanja, sterilizacije i vakcinacije je besplatna, a građani se mogu prijaviti na broj telefona 011 8123 287, rekao je član Veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Prema rečima Bačanca, svaki vlasnik koji je procenio da više ne može da se brine o svoim ljubincu, može da se obrati oformljenim ekipama, koje će preduzeti sve neophodne mere u cilju udomljavanja tih životnja.

Zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca, predviđeno je i sankcionisanje vlasnika, a novčana kazna iznosi 15 000 dinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Opština Lazarevac nastavlja sa rešavanjem problema napuštenih pasa i mačaka

  • Dobar dan želim da prijavim za dva psa u ulici Stevana Nemanje 39 Lazarevac.koji se vlasnik ne pridržava.preskaču ogradu prave štetu po dvorištu i po komšiluku.imam svedoke za taj slučaj a i imam snimak kako pas preskače ogradu.nadamo se da će taj slučaj rešiti.hvala

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA