1

Opština Lazarevac nastavlja sa rešavanjem problema napuštenih pasa i mačaka

U cilju rešavanja problema pasa lutalica, Gradska opština Lazarevac, u saradnji sa Veterinom Beograd, nastavlja sa akcijom obilaska domaćinstava kako bi bila stvorena baza podataka o broju pasa i mačaka u domaćinstvima.  Član Veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac pozvao je građane da pozovu broj telefona 011 8123 287, ukoliko žele da njihov ljubimac bude besplatno čipovan, sterilisan i vakcinisan.

napušteni psi

Kako bi bio rešen dugogodišnji problem pasa lutalica na teritoriji opštine, Gradska opština Lazarevac u saradnji sa Veterinom Beograd oformila je dve ekipe koje će se baviti samim problemom napuštenih pasa i mačaka i obilaziti domaćinstva u cilju prikupljanja podataka o broju pasa i mačaka u domaćinstvima. Akcija čipovanja, sterilizacije i vakcinacije je besplatna, a građani se mogu prijaviti na broj telefona 011 8123 287, rekao je član Veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Prema rečima Bačanca, svaki vlasnik koji je procenio da više ne može da se brine o svoim ljubincu, može da se obrati oformljenim ekipama, koje će preduzeti sve neophodne mere u cilju udomljavanja tih životnja.

Zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca, predviđeno je i sankcionisanje vlasnika, a novčana kazna iznosi 15 000 dinara.