1

Opština Lazarevac spremna za predstojeći referendum

Referendum za ustavnu promenu iz oblasti pravosuđa biće održan u našoj zemlji u nedelju 16. januara od 7 do 20 časova. Na teritoriji Gradske opštine Lazarevac sve je spremno za glasanje, koje će se održati na 64 glasačka mesta, izjavio je za Gem predsednik Opštinske izborne komisije Ivan Ranković.

Opštinska izborna komisija

Predstojeći referendum o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa biće održan u nedelju 16. januara u periodu od 7 do 20 časova. U opštini Lazarevac sve je spremno za glasanje koje će se sprovoditi na 64 glasačka mesta, potvrdio je za Gem predsednik Opštinske izborne komisije Ivan Ranković.

Ivan Ranković
Ivan Ranković

Došlo je do promene na dva glasačka mesta, pa će građani u Arapovcu glasati u školi umesto u Domu kulture, a u Zeokama će referendum biti organizovan u poljoprivrednom gazdinstvu Milojević.

Opštinska izborna komisija

Građani se na referendumu mogu izjasniti i van glasačkog mesta u slučaju bolesti, a potrebno je da o tome obaveste Opštinsku izbornu komisiju na broj telefona 011/8127-819. Prilikom izlaska na glasanje, građani treba da sa sobom ponesu važeću ličnu kartu ili pasoš, i da se pridržavaju epidemioloških mera.

Pravo glasa na predstojećem referendumu ima 50 415 građana sa teritorije Gradske opštine Lazarevac.