Opštinska izborna komisija Lazarevca spremna za predstojeće izbore

Nakon što je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević raspisao redovne izbore za odbornike svih 17 skupština opština za nedelju, 26. april, u zgradi opštine Lazarevac održana je konferencija za medije.

Zgrada opštine Lazarevac

Predsednik Opštinske izborne komisije Dalibor Matijašević istakao je da je održana sednica Opštinske izborne komisije, koja je usvojila sve neophodne obrasce, koji su potrebni za izborni proces.

Na današnji dan opština Lazarevac ima 50 805, ali to nije konačan broj građana sa pravom glasa, jer se birački spisak zaključuje 15 dana pred održavanje izbore, kaže predsednik Opštinske izborne komisije Dalibor Matiješević. On je podsetio da je tokom dana održana i sednica Opštinske izborne komisije na kojoj su usvojeni svi obrasci koji su potrebni za predstojeće izbore.

Dalibor Matijašević
Dalibor Matijašević

Ovogodišnji aprilski izbori na svim nivoima imaju dve bitne promene u odnosu na prethodne, prva je spuštanje cenzusa sa pet na 3 odsto, a druga veći procenat žena na izbornim listama, rekao je Matijašević.

Opština Lazarevac ima 64 biračka mesta, podsetio je Matijašević i najavio da će Republička izborna komisija deset dana pred održavanje izbora odrediti biračka mesta.

Predsednik Opštinske izborne komisije Dalibor Matijašević pozvao je sve glasače na teritoriji opštine Lazarevac da uzmu učešće na predstojećim izborima, a strankama, koalicijama i pokretima poželeo je fer i korektno nadmetanje u izbornom procesu.