1

Osnovci Muzičke škole „Marko Tajčević“ oduševili na takmičenju pijanista

Takmičenje pijanista za učenike osnovne Muzičke škole „Marko Tajčević“ održano je na inicijativu profesora na ovom odseku. Učešće je uzeo 21 takmičar, a komisija je bila u sastavu Jelena Dimovska, Jelena Božić i Ana Barbaroša. Direktor Muzičke škole Aleksandar Stanković izrazio je ponos zbog postignutih rezultata, ističući važnost podrške koju učenici dobijaju od svojih profesora i porodica.

Održano je izuzetno uspešno takmičenje pijanista za učenike osnovne Muzičke škole „Marko Tajčević“, čiji je inicijator bio profesorski tim sa ovog odseka. Učestvovao je 21 talentovani takmičar, svaki od njih donoseći svoju jedinstvenu interpretaciju muzičkih dela. Komisija, sastavljena od eminentnih muzičkih stručnjaka, Jelene Dimovske, Jelene Božić i Ane Barbaroše, imala je težak zadatak da oceni izvođenja i odabere najbolje među izuzetno talentovanim učesnicima. Direktor Muzičke škole Aleksandar Stanković, nije krio oduševljenje postignutim rezultatima. Istakao je važnost podrške koju učenici dobijaju od svojih profesora i porodica, naglašavajući da je njihova predanost i rad ključni faktor u formiranju muzičkih talenata.

Ovakva događanja ne samo da podstiču takmičarski duh među učenicima, već i unapređuju nivo muzičkog obrazovanja i promovišu kulturnu baštinu našeg društva, kaže Stanković i dodaje da je ova godina bila jako uspešna za učenike i profesore ove škole.

Ovo takmičenje nije samo prilika za demonstraciju muzičkog umeća, već i za promociju umetničke kreativnosti i razvoj muzičkih veština kod mladih. Svaki učesnik je pokazao izuzetnu predanost i strast prema muzici, što je samo potvrda bogatstva talenata koje neguje Muzička škola „Marko Tajčević“.